ابزار فید خوان
پاسخ به حدیث جعلی عشره مبشره (دروغ بزرگ) از (آیت الله مکارم شیرا - فروشگاه اینترنتی ایران تجارت
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و شنید مردى دنیا را نکوهش مى‏کند فرمود : ] اى نکوهنده جهان ، فریفته به نیرنگ آن ، به ژاژهایش دلباخته و به نکوهشش پرداخته . فریفته دنیایى و سرزنشش مى‏نمایى ؟ تو بر دنیا دعوى گناه دارى ، یا دنیا باید بر تو دعوى کند که گنهکارى ؟ دنیا کى سرگشته‏ات ساخت و چسان به دام فریبت انداخت ؟ با خفتنگاههاى پدرانت که پوسیدند ؟ یا با خوابگاههاى مادرانت که در خاک آرمیدند ؟ چند کس را با پنجه‏هایت تیمار داشتى ؟ و چند بیمار را با دستهایت در بستر گذاشتى ؟ بهبود آنان را خواهان بودى ، و دردشان را به پزشکان مى‏نمودى . بامدادان ، که دارویت آنان را بهبودى نداد ، و گریه‏ات آنان را سودى . بیمت آنان را فایدتى نبخشید ، و آنچه خواهانش بودى به تو نرسید ، و نه به نیرویت بیمارى از آنان دور گردید . دنیا از او برایت نمونه‏اى پرداخت ، و از هلاکتجاى وى نمودارى ساخت . دنیا خانه راستى است براى کسى که آن را راستگو انگاشت ، و خانه تندرستى است آن را که شناختش و باور داشت ، و خانه بى نیازى است براى کسى که از آن توشه اندوخت ، و خانه پند است براى آن که از آن پند آموخت . مسجد محبان خداست ، و نمازگاه فرشتگان او ، و فرود آمد نگاه وحى خدا و تجارتجاى دوستان او . در آن آمرزش خدا را به دست آوردند و در آنجا بهشت را سود بردند . چه کسى دنیا را نکوهد حالى که بانگ برداشته است که جدا شدنى است ، و فریاد کرده است که ناماندنى است ، گفته است که خود خواهد مرد و از مردمش کسى جان به درنخواهد برد . با محنت خود از محنت براى آنان نمونه ساخت ، و با شادمانى‏اش آنان را به شوق شادمانى انداخت . شامگاه به سلامت گذشت و بامداد با مصیبتى جانگداز برگشت ، تا مشتاق گرداند و بترساند ، و بیم دهد و بپرهیزاند . پس مردمى در بامداد پشیمانى بد گوى او بودند و مردمى روز رستاخیز او را ستودند . دنیا به یادشان آورد ، و یادآور شدند . با آنان سخن گفت و گفته او را راست داشتند . و پندشان داد ، و از پند او بهره برداشتند . [نهج البلاغه]
فروشگاه اینترنتی ایران تجارت
 
پاسخ به حدیث جعلی عشره مبشره (دروغ بزرگ) از (آیت الله مکارم شیرا
پاسخ به حدیث جعلی عشره مبشره (دروغ بزرگ) از (آیت الله مکارم شیرازی)
سؤال: حدیث «عشره مبشّره» از حیث سند از چه جایگاهى بر خوردار است؟


جواب: یکى از احادیث معروف و شایع نزد اهل سنت حدیث «عشره مبشّره» است. به این مضمون که پیامبر(صلى الله علیه وآله) ده نفر از اصحاب خود را بشارت به بهشت داده است. و لذا آنان اجماع کرده اند که این ده نفر افضل مردم بعد از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) مى باشند. ولى با دقت و تأمّل در آن پى مى بریم که این حدیث از حیث سند و دلالت قابل اعتماد نیست; زیرا از جمله احادیث جعلى و ساختگى به شمار مى آید، ولى به جهت محبّت شدید آن ها نسبت به این ده نفر تصریح به آن نکرده یا درباره آن تحقیق ننموده اند. ما در صدد هستیم تا این حدیث را به این ترتیب که در آن آمده مورد مناقشه قرار دهیم، نه آن که فضایل و بشارت هایى را که براى عموم صحابه است انکار کنیم; زیرا ما معتقدیم که برخى از آنان همانند حضرت على(علیه السلام)، عمار بن یاسر، سلمان فارسى، مقداد بن اسود، زید بن صوحان، بلال حبشى، عبدالله بن سلام و عده اى دیگر به طور حتم از جانب رسول خدا(صلى الله علیه وآله) به بهشت بشارت داده شده اند و واقعاً هم بهشتى اند، بلکه براى برخى از تابعین همچون اویس قرنى نیز بشارت به بهشت داده است.
این حدیث را برخى از صحابه از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نقل کرده اند که در اینجا به سه طریق آن، اشاره مى کنیم:
الف) طریق عبدالرحمن بن عوف احمد بن حنبل در «مسند» و ترمذى در «سنن» و نسائى در «فضائل الصحابه» از قتیبة بن سعید، از عبد العزیز بن محمّد دراوردى، از عبدالرحمن بن حمید، از پدرش عبدالرحمن بن عوف نقل کرده
که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: «ابوبکر در بهشت است و عمر در بهشت است و عثمان در بهشت است و على در بهشت است و طلحه در بهشت است و زبیر در بهشت است و عبدالرحمن بن عوف در بهشت است و سعد در بهشت است و سعید در بهشت است و ابوعبیدة بن جرّاح در بهشت است».(1)
ترمذى بعد از نقل حدیث فوق مى گوید: «خبر داد ما را مصعب قراءةً از عبدالعزیز بن محمّد، از عبدالرحمن بن حمید، از پدرش از پیامبر(صلى الله علیه وآله) مثل این حدیث را. و در آن از عبدالرحمن بن عوف نقل نکرده است.
نقد حدیث
این حدیث از جهاتى اشکال دارد:
1 ـ حدیث ترمذى از طریق مصعب بدون شک مرسل است; زیرا حمید بن عبدالرحمن بن عوف، پیامبر(صلى الله علیه وآله) را درک نکرده است. و این حدیث از طریق اوّل نیز مرسل به نظر مى رسد; زیرا حمید بن عبدالرحمن بنا بر قول فلاّس و احمد بن حنبل و ابى اسحاق حربى و ابن ابى عاصم و خلیفة بن خیّاط و یعقوب بن سفیان و ابن معین، در سال 150 وفات یافته است.(2) و در آن سال، 73 سال داشته است. در نتیجه در سال 32 که همان سال وفات پدرش عبدالرحمن بن عوف یا بعد از او به یک سال است متولد شده است. حال چگونه ممکن است که حمید از پدرش نقل حدیث کرده باشد در حالى که به جز چند روزى او را ندیده است؟!
به همین جهت است که بخارى گفته: حدیث حمید بن عبدالرحمن بن عوف از سعید بن زید صحیح تر از حدیث او از پدرش مى باشد.(3)
2 ـ حمید بن عبدالرحمن بن عوف را نمى توان در این حدیث از تهمت جعل مبرّا ساخت; زیرا او از جمله کسانى است که از جانب معاویه براى جعل امثال این احادیث مأمور شده است.
3 ـ از آنجا که راوى این حدیث یعنى عبدالرحمن بن عوف از جمله این ده نفر در متن حدیث است لذا به آن سوء ظنّ حاصل مى شود که ممکن است این حدیث را در شأن خودش جعل کرده باشد.
4 ـ عبدالعزیز بن محمّد بن عبید دراوردى از جمله کسانى است که در سند این حدیث قرار دارد. او مورد طعن و قدح و جرح عدّه اى از رجالیین قرار گرفته است.
ابوزرعه مى گوید: او سیّىء الحفظ است. نسائى او را قوىّ در حدیث نمى داند.(4) ابوحاتم مى گوید: به احادیث او احتجاج نمى شود.(5) ابن حجر مى گوید: «بخارى به جز دو حدیث از او نقل نکرده و آن دو را نیز به عبدالعزیز بن ابى حازم و دیگران مقرون ساخته است».(6)
ب) طریق سعید بن زید
بیشتر طرق حدیث «عشره مبشّره» به سعید بن زید بن عمرو بن نفیل عدوى باز مى گردد، که پنج نفر از راویان از او نقل کرده اند:
1 ـ روایت عبدالله بن ظالم مازنى
عقیلى حدیث او را صحیح دانسته، و ابن عدى از بخارى همین مطلب را نقل کرده است.(7) حاکم نیشابورى در «المستدرک على الصحیحین» مى گوید: بخارى و مسلم به روایات عبدالله بن ظالم احتجاج نکرده اند.(8) ذهبى نیز در «تلخیص المستدرک» مى گوید: بخارى عبدالله بن ظالم را یاد کرده و مى گوید: حدیث اش صحیح نیست.(9)
2 ـ روایت عبدالرحمن بن أخنس
ابن حجر از او به «مستور» تعبیر کرده،(10) و سرخسى «مستور» را در ردیف فاسق و کافر و بى عقل و هواپرست قرار داده است، و گفته است که محمّد بن حسن شیبانى تصریح کرده بر این که خبر او همانند خبر فاسق است.(11) در حالى که درباره خبر صحیح شرط کرده اند که ناقل آن در عدالت مشهور باشد.
اشکال دیگرى که در این سند وجود دارد این که محمّد بن طلحة بن مصرف یامى کوفى در سند آن واقع شده که نسائى او را قوى ندانسته و ابن معین او را ضعیف معرفى کرده و ابن سعد مى گوید: او داراى احادیث منکر است.
3 ـ روایت حُمید بن عبدالرحمن بن عوف
حدیث حُمید بن عبدالرحمن بن عوف از سعید بن زید از پسرش عبدالرحمن بن حمید نقل کرده، و او از عمر بن سعید بن شریح مدنى، و او از موسى بن یعقوب زمعى و او از محمّد بن اسماعیل بن ابى فدیک حدیث «عشره مبشره» را نقل کرده است.
در مورد حُمید بن عبدالرحمن که قبلا سخن به میان آمد.
و امّا موسى بن یعقوب; على بن مدینى او را ضعیف الحدیث و منکر الحدیث دانسته و نسائى او را غیر قوى معرفى کرده است.(12) و ابن ابى فدیک را نیز ابن سعد غیر حجت معرفى کرده است.(13)
4 ـ روایت ریاح بن حارث
روایت ریاح از سعید بن زید را به طور انفراد نوه اش صدقة بن مثنى بن ریاح نقل کرده است، و از صدقه، یحیى بن سعید قطان و عیسى بن یونس، و او از هشام بن عمار و عبدالواحد بن زیاد، و او از ابوکامل مظفّر بن مدرک این حدیث را نقل کرده اند.
در مورد هشام بن عمار، ابوداوود مى گوید: چهارصد حدیث مسند روایت کرده که هیچ یک اصل و اساسى ندارد.(14)
و در مورد عبدالواحد بن زیاد عبدى بصرى، ذهبى در ترجمه او مى گوید: یحیى و ابن حبّان او را چیزى به حساب نیاورده و ذهبى درباره او مى گوید: او داراى اوهامى است.(15)
5 ـ روایت ابوالطفیل
روایت ابوالطفیل عامر بن واثله از سعید بن زید منفرداً از ولید بن عبدالله بن جُمیع قرشى و فرزندش از او، و محمّد بن بکیر حضرمى نیز از ثابت این حدیث را نقل کرده است.
اما ولید بن عبدالله; ابن حبّان او را در جمله ضعفا برشمرده و احتجاج به احادیث او را باطل دانسته است. و عقیلى مى گوید: در حدیث او اضطراب است. و حاکم نیشابورى مى گوید: اگر مسلم حدیث او را تخریج نمى کرد اولى بود. و فرزندش ثابت از مجاهیل است. و محمّد بن بکیر نیز به صاحب غرائب معرفى شده است.(16)
روایات سعید بن زید غیر از آن که از حیث سند مشکل دارد از حیث متن نیز مضطرب است; زیرا در بعضى از سندها، ابوعبیدة بن جراح از جمله ده نفر شمرده شده و در برخى نیز به ابن مسعود بشارت داده شده است.(17) مضافاً به این که سعید بن زید در متن حدیث «عشره مبشره» آمده و لذا او در صدد تزکیه خودش و دیگران است، و این جاى اتهام است که چگونه شخصى خودش را تزکیه مى کند. و در جاى خود به اثبات رسیده که اگر کسى دیگرى را تزکیه کند در حالى که آن شخص دیگر تزکیه کننده مزکّى است، تزکیه او در شریعت اسلام مورد قبول واقع نمى شود.(18)
ج) طریق عبدالله بن عمر
طبرانى از احمد بن الحسین بن عبدالملک قصرى مؤدب و او از حامد بن یحیى و او از سفیان، از سفیان بن خمس، از حبیب بن ابى ثابت، از عبدالله بن عمر از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) حدیث «عشره مبشره» را نقل کرده است.(19)
در سند این حدیث سفیان بن عیینه واقع شده که اهل تدلیس معرفى شده است.(20)
و نیز در سندش حبیب بن ابى ثابت است که ابن خزیمه و ابن حبّان او را مدلّس به حساب آورده اند(21).(22)






1 ـ مسند احمد، ج 1، ص 193; ترمذى، ج 5، ص 647; کتاب المناقب باب مناقب عبدالرحمن بن عوف; فضائل الصحابه، ص 28.
2 ـ تهذیب التهذیب، ج 2، ص 30.
3 ـ سنن ترمذى، ج 5، ص 647.
4 ـ تهذیب التهذیب، ج 3، ص 471.
5 ـ میزان الاعتدال، ج 2، ص 634.
6 ـ هدى السارى، ص 441.
7 ـ تهذیب التهذیب، ج 3، ص 176.
8 ـ المستدرک على الصحیحین، ج 3، ص 316و317.
9 ـ المستدرک على الصحیحین، ج 3، ص 316و317.
10 ـ تقریب التهذیب، ج 1، ص 472.
11 ـ اصول سرخسى، ج 1، ص 370.
12 ـ تهذیب التهذیب، ج 5، ص 585.
13 ـ تهذیب التهذیب، ج 5، ص 42.
14 ـ تهذیب التهذیب، ج 6، ص 37.
15 ـ تذکرة الحفاظ، ج 1، ص 258.
16 ـ تهذیب التهذیب، ج 6، ص 90.
17 ـ مستدرک حاکم، ج 3، ص 316.
18 ـ الافصاح فى الامامة، ص 71; تلخیص الشافى، ج 3، ص 241.
19 ـ المعجم الاوسط، ج 3; کنز العمال، ج 11، ص 645.
20 ـ میزان الاعتدال، ج 2، ص 170، رقم 3327.
21 ـ تهذیب التهذیب، ج 1، ص 431.
22 ـ على اصغر رضوانى، امام شناسى و پاسخ به شبهات (2)، ص 602.

برای مشاهده توضیحات و خرید کالا بر روی تصویر کالا کلیک نمایید
این فروشگاه زیر مجموعه فروشگاه اینترنتی کیفدوزان به آدرس زیر است.:

www.kifdoozan.ir

www.kifdoozan.ir

فروشگاه اینترنتی عمارت

نوشته شده توسط ب.ا 88/12/20:: 11:28 عصر     |     () نظر
درباره

فروشگاه اینترنتی ایران تجارت


ب.ا
به فروشگاه اینترنتی ایران تجارت خوش آمدید.برای یافتن آسان کالای خود از جستجو استفاده کنید.
صفحه‌های دیگر
لینک‌های روزانه
لیست یادداشت‌ها
پیوندها
عاشق آسمونی
ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد.
((( لــبــخــنــد قـــلـــم (((
دل نوشته ها
عاشقان
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
آخرالزمان و منتظران ظهور
جمعه های انتظار
● بندیر ●
افطار
.::نهان خانه ی دل::.
وبلاگ عقل وعاقل شمارادعوت میکند(بخوانیدوبحث کنیدانگاه قبول کنید)
مهر بر لب زده
چهارمحل سرزمین مه وخورشید (خورشید گام سبز)
دانلود بازی موبایل بازی موبایل بازی موبایل بازی موبایل
آوای قلبها...
فریازان ...تویسرکان...همدان faryazan
یادداشتها و برداشتها
*****عکس و متن عاشقانه****
جاده خاطره ها
پرنسس زیبایی
بوی سیب
طریق یار
گل نرجس
تیشه های اشک
اصل 110، اصل ولایت فقیه (ولایت نیوز)
دوچرخه

نور
زائر... سعیده امیدی
زشت است بی تو زندگی زیبای عالم
از سجده گاه عشق تا وادی ظهور
عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین
پنجره باز
بچه های باخرز
خاکم سوادکوه
غروب آرزوها
optima
فرهنگ ولایی مهدویت
COMPUTER&NETWORK
گلی از بهشت
روانشناسی
سرود عرش
نوری چایی_بیجار
نوستالوژی دل ....
من و افکارم
دانلود و نقد کتاب
شب‏های مهتابی
دنیای فناوری و اطلاعاتpolymer (شیمی.نانو.مکانیک.پلاستیک.لاستیک.)
دانشجوی سیاسی
وبلاگ مرزداران عشق * ایران *
ناجی
در حسرت شهادت
سید عشق
خوش مرام
زورخانه باباعلی
!!! SLY DOLL

در پناه آسمون
فاو.سرزمین رهایی
فقط خدا
گنجینه
احساس ابری
کامپیوتر
mansour13
دوباره سبز می شویم...
شش گوشه
پیام ها و پیامک های زیبا
امپراتوری هخامنشیان
.:: گاواره ::.

ناگفته های آبجی کوچیکه
جبهه فرهنگی منتظران شهادت شهرستان شهرضا
عاشق دلباخته
ارتش سرخ مهدی(عج)
هر کی خونده خندیده!!!
هامون و تفتان
صبح دیگری در راه است ....
Hovel Love
صدف جان با آمدن دوباره ات زندگی رو بهم بخشیدی
حرف های قشنگ
رویاهای یک معلم
شیعه مذهب برتر Shia is super relegion
پایگاه اطلاع رسانی قاین نیوز
بچه مسلمون
کشکول
دلنوشته های من
راه را با این می توان پیدا کرد
نسیم وحی
وبلاگ تخصصی مهندسی عمران
جهان نامرئی جن
mled.parsiblog.com
مهدیار دات بسیجی
My World
سیب
باتو برای همیشه
طلوع مهر
*صحنه های زندگی *تلخ و شیرین*
جانم فدای رهبر
. . . آنگه که دلم لرزید
عشق صورتی
هر روز به روزیم
دریچه
هر چی بخوای هست فقط اگر مشکلی داره به خودم بگ&
عشق دروغین
صراط
هوای بارانی
روانشناسی
ساحل
پاتوق
سلام بهونه قشنگ من برای زندگی
غلط غولوت
ایران دین سالار
boygirl
صدای سخن عشق
قالب وبلاگ
من یک انسانم،من هرروز یک انسانم
چالوس و نوشهر
اموزش . ترفند . مقاله . نرم افزار
سیب سرخ انتظار
دل بارانی
صفحات انتظار در فراق گل نرگس
اینجا چراغ قرمز ندارد
یک نکته از هزاران
خاطره
صیانت از آرمان های امام خمینی
زندگی!!!!!!
فصلی دیگر
موتور سنگین ... HONDA - SUZUKI ... موتور سنگین
موعود پرواز نیلوفرعاشق
ماهیان آکواریمی
رویای معین
سوز و گداز

به یاد گذشته صبورم هنوز...
پرنسس
آسمان وحی
خیلی خفن (عکس)
این راه بی نهایت ...
...؟
من چه دلتنگتم امروز.....
شادی(زمزمه های دلتنگی)
تاریخ تمدن باستان
تبادل لینک و افزایش آمار
تبلیغ اینترنتی
ثبت لینک تبادل لینک
فروشگاه اینترنتی ایران تجارت
همه چی درباره سینما
جنبش فرهنگی راوی انتظار شهرستان شهرضا
آگهی ساز
خرید اینترنتی
ایران فرشو
ایران مارکت
خرید پستی
فروش
فروشگاه اینترنتی
ایران فروش
ایران محصول
ایرانی محصول
ایران کالا
ایرانی کالا
ایرانیان کالا
ایرانیان
ایرانیان
ایران مارکت سنتر
ایران مارکت
ایران بازار
سوژر مارکت
ایران مارکت سنتر
ایران بازارچه
بازارچه
جدید کالا
ایران کالا
ایران مارکت
ایران مارکت1
ایران بیز
ایران مارکت سنتر
مارکت سنتر
ایران مارکت سنتر
فروشگاه اینترنتی
ایران فروشگاه
عشق پاک
آموزش حرفه ای دفاع شخصی
برترین گل های تاریخ دنیای فوتبال
آموزش بدنسازی در منزل برای همه- استاد Tom Holland
150 گل برتر دیگو مارادونا
مستند زندگی فرانک لمپارد بازیکن تیم چلسی
100 گل برتر تاریخ ملی فوتبال انگلیس
فیلم مستند زندگی زین الدین زیدان
فروشگاه ایران مارکت سنتر
وبلاگ پاسخگویی به سوالات شرعی
فروشگاه اینترنتی ایران مارکت سنتر
فروشگاه اینترنتی ایران مارکت سنتر
فروشگاه اینترنتی ایران تجارت
فروشگاه اینترنتی ایران مارکت سنتر
فروشگاه اینترنتی ایرا مارکت سنتر
فروشگاه ایران تجارت
فروشگاه ایران تجارت
دانلودکده نرم افزارهای موبایل
کتابخانه مذهبی اندروید
فروشگاه ایران مارکت سنتر
پایگاه فرهنگی اسبوکلا بابل
پایگاه فرنگی اسبوکلا بابل
انجمن عمار ولایت
فروشگاه اینترنتی ایران تجارت
فروشگاه ایران تجارت
فروشگاه اینترنتی عمارت
فروشگاه اینترنتی کیفدوزان
تبادل لینک اتوماتیک
پرتال پرس و جو
آرشیو یادداشت‌ها

کدستان